top of page

Hürriyet Ege Gazetesi Haberi 12.02.2022

Güncelleme tarihi: 6 Nis 2022

Blogunuzu daha hızlıca ve kolayca yönetmeniz için bazı değişiklikler yaptık!



Yatırımcıların gözdesi:

ÇİFTE KUMRULAR


BİRİ bale, diğeri dans sporları eğitmeni olan Gökçe ve Can Yarguz çifti, kendi işlerini

bırakıp gayrimenkul sektörüne adım attı. Pandemi sürecinde değişen konut talebiyle birlikte Yarguz çifti, sektörün de aranan isimleri haline geldi.


Çalışmaları ödüllere layık görüldü. Belirli bir ciro üzerine çıkanlara verilen ‘Sterling Kupası’, ‘Platinum Danışman’ ve “En İyi Marketing Çalışması Yapan Gayrimenkul Profesyoneli’ ödüllerinin sahibi oldular. Çiftin mentörü olan Asaf Sametoğlu da onlara “çifte kumrular” unvanını taktı. Çifte kumrular Gökçe ve Can Yarguz, gayrimenkul fiyatları her gün artarken doğru yatırım için arayışta olanlara yol haritasını anlattı.


- Yatırımcılara nasıl bir hizmet veriyorsunuz?


GÖKÇE YARGUZ: İnsanların hayatlarındaki en değerli manevi varlık, ailedir. Ancak en değerli maddi varlıkları ise gayrimenkulleridir. Çünkü bir ev, yatırım amaçlı olduğu kadar aynı zamanda hayatlarımızı sevdiklerimizle özgürce ve güvende geçirdiğimiz en önemli yerdir. Bu açıdan bakıldığında verdiğimiz hizmet aslında çok önemli. ‘Nasıl hizmet’

sorusunun yanıtı ise sıfır hata ile doğru yatırım arasında köprü kuruyoruz.


- Ya bu köprü yıkılırsa?


CAN YARGUZ: Dediğiniz gibi burada atılacak kötü bir adımın sonu hüsranla bitebilir. Köprü yerle bir olabilir. İşte bu yüzden Gökçe’nin de söylediği ‘sıfır hata’ ile çalışmak çok önemli. Doğru bir yatırım nedir sorusu burada büyük önem taşıyor. İki kelime olan doğru yatırım için yüzlerce parametreyi gözden geçirmek gerekiyor. ‘Hadi gel şurası çok değerlenecek, buradan sana ev alalım, arazi alalım’ diyerek olacak iş değil bu. Biz

gayrimenkul alış ve satış süreçlerini en doğru şekilde yönetirken, tüm ekonomik

eğilimleri yakından izleyip yatırımcımız için en uygun çözümleri öneriyoruz. Bu

yüzden köprünün temelleri çok sağlam.


- Bugünün şartlarında yatırım için en doğru zaman hangisi?


GÖKÇE YARGUZ: Şunu unutmamak gerekiyor: Gayrimenkul her zaman en değerli

yatırım aracı. Ufak tefek düşüşler olsa da gayrimenkul fiyatları yeniden artacak.

Çünkü inşaat maliyetleri düşmedi. Geçen sene metrekaresi 2 bin 500 liraya mal edilen daireler şu an metrekaresi 4 bin liraya mal ediliyor. Yaza doğru konut fiyatlarında en az yüzde 50 artış olacak. Yani bugün aldığınız gayrimenkul, yanınıza kar kalacak. Kısaca, şimdi gayrimenkul almak için en doğru zaman.


- Pandemi sonrası müstakil evlere talep gerçekten arttı mı?


GÖKÇE YARGUZ: Evet, insanlar Güzelbahçe, Urla ve Çeşme tarafına yöneldi. Müstakil, büyük bahçeli evler tercih ediyorlar. Taleplerin yüzde 50’si İzmir’den, yüzde 50 İstanbul ve Ankara’dan geliyor.


- Daireden villaya geçmek doğru bir adım mı?


CAN YARGUZ: Burada şunu kesinlikle göz önünde bulundurmak gerekiyor: Müstakil ev bakımı, normal bir daire bakımından daha ağır, yani daha maliyetlidir. Üstelik merkezden uzak yaşamanın yine bazı maliyetleri artıracağı da kesin. Yani cepteki paranın hepsiyle değil, dörtte üçüyle ev bakmalılar, giderleri hesaplamalılar. Villadaki yaşam normal daireden iki katı masraflı. O yüzden hevese göre değil, bütçeye göre karar

verilmeli. Elde para bırakmayıp zor durumda kalıp kelepir mülk satmak yanlış

bir karar olur.


- Bu durumda müstakile geçecekler nelere dikkat etmeli?


GÖKÇE YARGUZ: Öncelikle doğru fiyatlara almak içi çok güvenilir insanlarla çalışmalı. Daha sonra bölgeyi araştırmaları gerekiyor. Yaşamak için konut alıyorlarsa bölgenin yaşam tarzlarına uyumlu olup olmadığı çok önemli. Daireden müstakile geçiyorsanız, buna hazır olduğunuzdan emin olmalısınız.


- Peki süreç nasıl işliyor?


CAN YARGUZ: Yatırımcımızın bize sorduğundan çok daha fazla soruyu kendimize soruyoruz. Çünkü ne istediklerini hem bizim hem kendilerinin anlayabilmesi çok önemli. ‘Satmak istediği evinizden neden çıkmak istiyorsunuz’, ‘Bugünkü evinizde mutlu ve mutsuz olduğunuz özellikler neler’ gibi bir çok soru. Bunları bilirsek, istedikleri evi daha rahat bulabiliriz. Sonra araştırmalarımızı yapıp üç farklı seçenek sunuyoruz, kafa karıştırmıyoruz. Genelde mutlaka sunduğumuz üç seçenekten birini beğeniyorlar.


- Yatırımcılarınız hep mi mutlu?


GÖKÇE YARGUZ: Gerçekten hepsi mutlu. İki örnek anlatayım... İkisi de yakın zamandan. Bir yatırımcımızın Bayraklı’da ofisi vardı. Verilen fiyatlar ucuz geldiği için satmak istemiyordu. Dövizin yükseldiği dönemden önce satmanın yararlı olacağını anlattık. Verilerle onu ikna ettik. Bize inandı ve sattı. Mevduatını değerlendirdi, ayda 60 bin lira kar elde etti. Başka bir yatırımcımız, dişini tırnağına katarak ömrü boyunca biriktirdiğiyle bize geldi. Urla’da denize yakın bir yerden ona hem yatırımlık hem de içinde yaşanacak ev bulduk. 750 bin liraya aldık. Şimdi orası 2 milyon lira. İki katından fazla kar etti. Yani şükür ki hepsi mutlu.


Başarı mücadele etmeden kendiliğinden gelmez

- Peki başarınızın sırrı nedir?


GÖKÇE YARGUZ: Hiçbir başarı kendiliğinden gelmiyor, kazanımlar çaba gösterilmeden, mücadele edilmeden elde edilmiyor. Sadece yatırım alanında değil, işin diğer tarafında, görsel sunumdan dijital platformların yönetimine kadar uzman bir ekiple çalışıyoruz. Eğitimlerimize ara vermiyoruz. Yenilikleri takip ediyoruz. Yatırımcımızı yalnız bırakmıyoruz, onlarla iyi günde de kötü günde de birlikteyiz. Çünkü yatırımda en önemli konu güvendir. Sanırım bize duyulan bu güven başarımızın da sırrı.


12 Şubat 2022 Pazar



3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page